Donar underdog in Europees duel met Pallacanestro Varese

De basketballers van Donar spelen woensdagavond de derde wedstrijd van de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup. Om 19.30 uur is in Martiniplaza Pallacanestro Varese de tegenstander.

Donar verloor de eerste wedstrijd in de groepsfase de thuiswedstrijd van Dinamo Sassari met 78-84 . De tweede wedstrijd werd op Cyprus gewonnen van AEK Petrolina met 56-78. Tegenstander Varese won de eerste twee wedstrijden in de tweede groepsfase. De wedstrijd winnen is altijd belangrijk, maar het lijkt in de poule een tweestrijd te worden met Dinamo Sassari voor de tweede plaats. Daarom is een verliespartij woensdag nog geen absolute ramp.

Coach Erik Braal noemt Varese dan ook de beste tegenstander van de groep en waarschijnlijk ook de beste ploeg die Donar dit seizoen tot nu toe treft. Dat terwijl de prestaties van de afgelopen weken nog niet lijken op het successeizoen van vorig jaar. Braal zegt vooral een bepaalde stabiliteit in de prestaties te missen. Vooral op het defensieve vlak kan Donar nog grote stappen maken volgens de coach.

Een korte tijd geleden verwelkomde Donar twee nieuwe spelers. Oude bekende Lance Jeter verving Jordan Callahan als point guard, en Jobi Wall moest plaats maken voor de onlangs aangetrokken LaRon Dendy. “Aan het eind van het seizoen ga je zoeken naar spelers die het team een stap verder brengen. De spelers die we toen haalden zijn geen slechte spelers, absoluut niet, maar ze brengen niet wat het team op dit moment nodig heeft. Dan ga je andere keuzes maken,” vertelt Erik Braal tijdens de persconferentie vooraf aan de wedstrijd tegen Varese.

Aanvoerder Jason Dourisseau heeft zin in de wedstrijd tegen Varese: “Dit zijn de wedstrijden waar je als speler naar uit kijkt, voor ons wedstrijden op het hoogste niveau.” Ook Dourisseau geeft aan dat het maar moeilijk is een constant niveau te halen dit seizoen. “Het is voor spelers wennen aan een andere rotatie en een nieuwe structuur. Eigenlijk heb je gewoon even drie weken training nodig, maar die tijd voor ontwikkeling is er door het drukke schema niet. ”