Beeld voor Galerie MooiMan opnieuw vernield

nieuws

Het roze beeld voor het pand van Galerie MooiMan male art aan de Noorderstationsstraat is afgelopen maandag voor de derde keer binnen een paar maanden vernield. Volgens de eigenaren is het beeld nu onherstelbaar beschadigd.

Galeriehouders Sandro Kortekaas en Jan van Stralen van galerie MooiMan troffen de roze kopie van de David van Michelangelo afgelopen maandag opnieuw vernield aan. Begin november 2018 werd het beeld ook al door onbekenden vernield en werd er aangifte gedaan. “Het is gewoon ontzettend naar als je thuiskomt. Naast je voordeur ligt een beeld op de grond wat opnieuw en nu overduidelijk moedwillig vernield is. Er zijn vele breuken zoals in zijn nek die nu geheel doorgescheurd is. Want was de schade van de eerste vernieling nog enigszins te herstellen, nu is het definitief onherstelbaar vernield”, vertelt Kortekaas.

De galeriehouders gaan woensdag opnieuw aangifte doen van vernieling en homo-gerelateerd geweld: “Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die hier moeite mee hebben. Om bewust een beeld te vernielen wat op vrolijke en uitnodigende wijze het boegbeeld van onze galerie is, gaat ons veel te ver.”

Deel dit artikel: