Beeld vernield van Galerie MooiMan

nieuws

Galerie MooiMan male-art aan de Noorderstationsstraat is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van vandalisme.

Een kleinere kopie van het bekende beeld van Michelangelo, dat in de voortuin staat, werd omver gegooid en raakte daardoor zwaar beschadigd. MooiMan gaat aangifte doen.

Het is al de tweede keer in enkele maanden dat MooiMan slachtoffer is van vernielingen. Tijdens een tentoonstelling in Dordrecht over het geweld tegen de homoseksuele man werden vlaggen gestolen en affiches van de muur gerukt.

“We zijn de enige galerie in Nederland die al jaren openlijk kleur bekent”, aldus Sandro Kortekaas, één van de galeriehouders. “ En die kleur is roze, wat alles te maken heeft met homoseksualiteit. We horen nu wel, ja, dat risico loop je met een beeld als dit. Maar moet je dan als homo in alles wat je doet, terug in de kast? Nee, omdat kleur bekennen onderdeel vormt van je identiteit. Een identiteit die wij ook durven te koppelen aan de galerie. Maar als je trotse boegbeeld voor je galerie vernield wordt, doet dat des te meer pijn. We verzoeken de daders moed te tonen en excuses te aan te bieden inclusief de financiële vergoeding voor het beeld.”

Deel dit artikel: