Actualiteitendebat over Shell-interview Den Oudsten

nieuws
Foto Ecco van Oosterhout.

De SP en Stad en Ommeland hebben een actualiteitendebat aangevraagd over de uitspraken van burgemeester Peter den Oudsten in een interview met Shell. Het debat vindt aanstaande woensdag om 16.00 uur plaats

Eerder vorige week liet SP-leider Jimmy Dijk al weten te gaan praten met andere partijen over het interview van Den Oudsten op de website van Shell. In het interview zegt de burgemeester onder andere dat Shell een hoofdrol moet spelen bij de overgang naar duurzame energie en dat Shell met Groningse scholings- en kennisinstellingen moet samenwerken.

De fractieleider van de SP vertelde vorige week dat hij niet blij was met de uitlatingen van de burgemeester. “Wij willen gewoon niet dat er een grote multinational de boel hier in Groningen komt plunderen”, vertelt Dijk.

Geen inmenging

Samen met Stad en Ommeland is er een debat aangevraagd over de uitlatingen van de burgemeester. De partijen willen weten of Den Oudsten spijt heeft van zijn uitspraken. Ook willen ze bespreken of de gemeente nog een afhankelijkheidsrelatie met Shell moet aangaan, en of er geen inmenging van het bedrijf mag zijn bij de energietransitie. De partijen willen dat Shell zich uitsluitend bezighoudt met het afhandelen van de schadegevallen en verder niets.

Het debat is op woensdag 23 januari om 16.00 uur.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

 1. Peter den Oudsten is een echte kloon van Wim Kok aan het worden, links lullen en rechts vullen. Met deze uitspraak geeft de ware Peter zich bloot, ik zou zeggen per direct laten opstappen.
  En hoe kun je nu spijt van hebben, het zijn weloverwogen uitspraken van hem.

 2. Geef Shell gewoon de kans om iets terug te doen voor alle ellende welke de gaswinning in deze provincie en in dit land heeft veroorzaakt en nog iedere dag haar sporen nalaat in de vorm van wachten op schadeloosstellingen en herstel van de door mijnbouw veroorzaakte schade.

  Maar ik hoor niemand over de welvaart welke diezelfde gaswinning de BV Nederland heeft gebracht. Vraag mij wel eens af of er zonder gaswinning financiele ruimte voor bijstandsuitkeringen zou zijn geweest

 3. De SP heeft natuurlijk groot gelijk.
  Shell kan zich beter bezighouden met het eindelijk ruimhartig vergoeden van de schade door de aardgaswinning. Beter laat dan nooit!
  En Peter den Oudsten moet zich sterk maken voor de Groningers, en zich niet zo hypocriet voor het karretje van een multinational als Shell laten spannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *