Actualiteitendebat over Shell-interview Den Oudsten

nieuws
Foto Ecco van Oosterhout.

De SP en Stad en Ommeland hebben een actualiteitendebat aangevraagd over de uitspraken van burgemeester Peter den Oudsten in een interview met Shell. Het debat vindt aanstaande woensdag om 16.00 uur plaats

Eerder vorige week liet SP-leider Jimmy Dijk al weten te gaan praten met andere partijen over het interview van Den Oudsten op de website van Shell. In het interview zegt de burgemeester onder andere dat Shell een hoofdrol moet spelen bij de overgang naar duurzame energie en dat Shell met Groningse scholings- en kennisinstellingen moet samenwerken.

De fractieleider van de SP vertelde vorige week dat hij niet blij was met de uitlatingen van de burgemeester. “Wij willen gewoon niet dat er een grote multinational de boel hier in Groningen komt plunderen”, vertelt Dijk.

Geen inmenging

Samen met Stad en Ommeland is er een debat aangevraagd over de uitlatingen van de burgemeester. De partijen willen weten of Den Oudsten spijt heeft van zijn uitspraken. Ook willen ze bespreken of de gemeente nog een afhankelijkheidsrelatie met Shell moet aangaan, en of er geen inmenging van het bedrijf mag zijn bij de energietransitie. De partijen willen dat Shell zich uitsluitend bezighoudt met het afhandelen van de schadegevallen en verder niets.

Het debat is op woensdag 23 januari om 16.00 uur.