SP wil debat over interview burgemeester

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt het interview met burgemeester Den Oudsten op de site van Shell maar niks.

In dat interview zegt Den Oudsten dat Shell een hoofdrol moet spelen bij de overgang naar duurzame energie en dat Shell met Groningse scholings- en kennisinstellingen moet samenwerken. Den Oudsten praat ook over de verantwoordelijkheid van Shell over het gaswinningsdossier  en de schadeafhandeling: “Bijvoorbeeld de schadeafhandeling. Dan kan en moet beter, vlotter en ruimhartiger. Dat kan en dat moet” zegt Den Oudsten. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: ” Je moet niet de aanstichter van grote ellende in Groningen vragen om mee te denken over de toekomst van Groningen. De Shell mag alleen nog maar betalen voor de aangerichte schade. Shell moet Groningen uit en mag hier geen enkele rol van betekenis meer spelen.”

De SP wil opheldering over de uitlatingen van de burgemeester in het Shell-interview en gaat in gesprek met andere partijen om steun te zoeken voor een debat.