SP wil debat over interview burgemeester

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt het interview met burgemeester Den Oudsten op de site van Shell maar niks.

In dat interview zegt Den Oudsten dat Shell een hoofdrol moet spelen bij de overgang naar duurzame energie en dat Shell met Groningse scholings- en kennisinstellingen moet samenwerken. Den Oudsten praat ook over de verantwoordelijkheid van Shell over het gaswinningsdossier  en de schadeafhandeling: “Bijvoorbeeld de schadeafhandeling. Dan kan en moet beter, vlotter en ruimhartiger. Dat kan en dat moet” zegt Den Oudsten. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: ” Je moet niet de aanstichter van grote ellende in Groningen vragen om mee te denken over de toekomst van Groningen. De Shell mag alleen nog maar betalen voor de aangerichte schade. Shell moet Groningen uit en mag hier geen enkele rol van betekenis meer spelen.”

De SP wil opheldering over de uitlatingen van de burgemeester in het Shell-interview en gaat in gesprek met andere partijen om steun te zoeken voor een debat.

Deel dit artikel:

  1. Ik heb het artikel in het tijdschrift Shell venster gelezen. Ik kan mij enigszins vinden in de verontwaardiging van meneer Dijk, echter zie ik ook graag eens belicht met welke innovaties ditzelfde Shell bezig is om niet langer meer afhankelijk te blijven van olie . Shell is al enkel decennia bezig met het ontwikkelen van technieken om CO2 om te zetten in waterstof met LNG, met zon- en windenergie. En als men dan toch een serieuze studierichting aan de Hanzehogedroomfabriek wil gaan starten, laat als het aan mij ligt, Shell hierin gaan investeren. Dat lijkt mij een stuk zinvoller om hier private werkgelegenheid naar toe te gaan halen, in plaats van allerlei -tijdelijke- subsidiebanen, of opleidingen als bijvoorbeeld game development.

  2. Jimmy Dijk moet niet zo onaardig doen tegen Shell. Hij doet alsof het bedrijf de duivel is. Ik ben bang dat een deel van Groningen volledig is geradicaliseerd en van het padje.

  3. Shell is een asociaal, egoïstisch en vervuilend concern dat nu een beetje goede sier probeert te maken met wat duurzaamheidprojectjes, hoe doorzichtig.
    Volledig eens met de SP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *