Aanstaande zondag tot twee uur geen treinen naar Roodeschool, Delfzijl en Leeuwarden

Aanstaande zondag rijden er, tussen 02.00 uur en 14.00 uur, geen Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. In de nacht van zondag op maandag wordt er tussen 23.20 en 05.00 uur aan het spoor gewerkt tussen Groningen en Roodeschool.

Arriva zet vervangend busvervoer in op deze trajecten. De bussen die ingezet worden als vervangend vervoer vertrekken in Groningen van het plein voor het station bij halte A/B en op de andere stations ook van het voorplein van het station. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.  De treinvervangende bussen van en naar Delfzijl gaan niet via Sauwerd. Ook is het meenemen van fietsen niet mogelijk in verband met de ruimte in de bus.

Voor het project Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (ESGL) wordt er aan het spoor tussen Groningen en Zuidhorn gewerkt. Vanwege deze werkzaamheden is de spoorwegovergang Paterswoldseweg ook voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Peizerweg. Op verschillende spoorwegovergangen tussen Groningen en Zuidhorn staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *