Studenten helpen voedselbank met kerst-inzamelactie

nieuws

Van 17 tot en met 21 december houdt de Voedselbank Stad Groningen de inmiddels traditionele Kerst-Inzamelactie.  Studenten van onder andere Vindicat, Albertus Magnus en Noorderpoort helpen de Voedselbank tijdens deze drukke dagen een handje.

Onderdeel van de actie is de inzameling bij 28 supermarkten in de gemeente op 18,19 en 20 december. Studenten van Vindicat en Albertus Magnus staan deze dagen bij de inzamelpunten in de supermarkt en zullen het winkelend publiek attenderen op de actie, waarbij gevraagd wordt een product te kopen in de winkel en deze te doneren aan de Voedselbank. Studenten van Noorderpoort gaan vervolgens helpen om alle ingezamelde producten te sorteren. De voedselbank hoopt op deze manier aan het eind van de actie zo’n 1000 gevulde kratten te kunnen uitdelen aan arme mede-stadjers.

Volgens de voedselbank loopt ze, met de nu al 760 gezinnen die ze voorziet van levensmiddelen, tegen de grenzen aan van haar kunnen. Het VBSG is dan ook dringend op zoek naar houdbare producten, zoals tandpasta, zeep, luiers en toiletpapier.

Deel dit artikel:

  1. Sympathie kweken dmv deze actie zal nooit lukken. Daarvoor is er in de stad al te veel verwoest. De mensen die gebruikmaken van de voedselbank zijn juist door de studenten daar beland. Heel veel huizen zijn opgekocht door pandjesbazen en zagen deze massale toestroom van studenten als een markt. Als een politiek beleid! En door deze krapte op de woningmarkt een veel te dure woning hebben gekocht.

    En dat de ogen zullen openen ivm de zeer lage opkomst van 44%

    1. Jij moet oppositie voeren Gerjan, maar de consequenties ziet de PvdD niet als gevolg van de vele studenten. En gelet op het verslag van Ineke van Gent willen jullie zelfs ongebreideld doorgaan met de groei van studenten. Onze infrastructuur schiet daarin te kort! Het mag niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *