Stijging aantal passagiers op luchthaven Eelde

nieuws
Foto Martin Nuver, 112groningen.nl

Het aantal luchtpassagiers op Groningen Airport Eelde is in het afgelopen jaar met 16,8 procent gestegen naar een totaal van 79.000 reizigers.  Daarmee is het de op twee na snelst groeiende luchthaven van Nederland.

Het CBS maakt vrijdag bekend dat het aantal passagiers op alle luchthavens in Nederland gestegen is. Groningen blijft wel sterk achter in verhouding met Maastricht-Aken Airport. Deze luchthaven zag het aantal passagiers verdubbelen, met name doordat Corendon het aantal bestemmingen vanaf dit vliegveld aanzienlijk heeft uitgebreid.

De luchthaven in Eelde is dringend op zoek naar nieuwe vliegroutes, met name naar nieuwe lijndiensten naar grotere vliegvelden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *