Start formatie van nieuw college

Vanmorgen werd een begin gemaakt met de formatiegesprekken voor een nieuw college van de Gemeente Groningen.

Informateur Ineke van Gent zocht uit dat de meest voor de hand liggende combinatie bestaat uit GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie. Die partijen zullen het volgens de informateur het snelst eens zijn over een collegeprogramma over Links.Een meerderheid van de nieuwe gemeenteraad was het eens met die conclusie.
Mattias Gijsbertsen van GroenLinks werd benoemd als formateur.

Gijsbertsen heeft haast. Er moet een nieuwe begroting komen, de nieuwe gemeente start per 1 januari.
De gemeente komt flink tekort op de bijstand en de zorg : ‘We moeten keuzes maken er is niet veel geld voor nieuw beleid.’

Deel dit artikel:

 1. OK, een collegeprogramma over Links zie ik hierboven. En elders gelezen: progressief.
  De ChristenUnie komt voort uit het GPV en de RPF, beide orthodox-protestantse partijen en samen met de SGP ook wel ‘klein rechts’ genoemd…
  Progressief dan? Integendeel.
  I rest my case.

 2. En zoals informatrice Van Gent de fractieleiders ontving in het Schimmelpenninckhuys, wordt er ook nu weer op een externe locatie vergaderd. Er moet immers bezuinigd worden. Op de burger.

 3. De druiven zijn wel heel zuur voor sommigen. Kennelijk is de keuze van d meerderheid van de kiezers voor sommigen moeilijk te accepteren. Ik vind dat niet van een sportieve houding getuigen. Jammer.

  1. Sommigen vallen wel erg in herhaling in de reacties… Het net zo’n oude LP met middelmatige muziek. Niet erg leuk om naar te luisteren. Heb je soms een trauma van zure druiven? Als er om de duurzaamheidsplannetjes er nu flink bezuinigd wordt op de bijstand en zorg is de kiezer weer eens misleid.

  2. Jack dat jij graag mag knikken en buigen wil nog niet zeggen dat anderen zo zijn, Groen Links is niet groen en alles behalve links.
   Hoe groen en links ze daadwerkelijk zijn zal ik je aantonen na de installatie als de kandidaten bekend zijn, het word prijs schieten voor de kritische journalist.

   1. Klinkt alsof het lastig is om te accepteren dat sommige partijen flink hebben gewonnen. Logisch dat deze partijen hun stempel op het beleid willen drukken. Zo werkt het in een democratie.
    Of ze zich links of rechts of groen noemen is daarbij irrelevant.

   2. GroenLinks wil(de) een links en progressief college, en de ChristenUnie IS gewoon niet echt links en zéker niet progressief.
    That’s it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *