Lewenborg wint stadsderby, Forward klopt koploper

Foto Andor Heij
Lewenborg won zondagmiddag de stadsderby tegen GVAV Rapiditas, Forward klopte koploper Drachten, waarvan runner up Gruno maar deels wist te profiteren.

Door Martijn Minnema
2K
In de Tweede Klasse K boekte het tegen degradatie strijdende FC Lewenborg een nuttige zege op middenmoter GVAV Rapiditas. De thuisclub won de stadsderby met 2-1. Mike Weidgraaf zette Lewenborg halverwege de eerste helft op voorsprong. Ingmar Liezenga zorgde na 70 minuten voor de gelijkmaker waarna Lewenborg kort voor tijd de winnende treffer scoorde.

Helpman had de handen vol aan hekkensluiter Peize, pas in de slotfase viel de winnende treffer van Keano Chun. Kevin Hofman en Danny Dijkstra hadden voor rust een 0-1 achterstand ongedaan gemaakt, maar na rust kwam Peize weer op gelijke hoogte. In de 90′ minuut maakte Chun er nog 3-2 van.
3A/B
In de derde klasse A wist Forward voor de vijfde keer op rij te winnen, deze keer ging koploper Drachten voor de bijl. Martijn Tuinte zette Forward al vroeg op 1-0, in het laatste kwart liep Forward via Thomas Bruin en Hugo Breman nog uit naar 3-0. Forward staat door de sterke reeks vierde.

Gruno staat tweede in 3A en kon het verschil met Drachten terug brengen tot 1 punt. Dat lukte niet, Gruno kwam op bezoek bij Franeker tot driemaal toe op voorsprong, maar zag Franeker even zo vaak gelijk maken. Eindstand in Friesland was derhalve 3-3. Voor Gruno scoorde Mitchell van Kalsbeek twee keer.
Groninger Boys won thuis met 3-2 van Akkrum. Groninger Boys staat gedeeld vierde, samen met Forward en Akkrum.
In 3B ging hekkensluiter Amicitia VMC thuis hard onderuit tegen Veendam 1894, het werd daar 0-9. Eerder dit seizoen werd al eens met 8-1 en 10-0 verloren. Volgende week gaat Amicitia op bezoek bij FC LEO, die staan voorlaatst met een wedstrijd minder en 1 punt meer.