Journalisten op zoek naar niet vertelde verhalen over de bevrijding

nieuws
Foto: Eddy Westerhoff De bevrijding van Groningen wordt nagespeeld.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Groningen werd bevrijd van de Duitse bezetter. Twee Groninger journalisten gaan de verhalen over de bevrijding, die in april 1945 gestalte kreeg, verzamelen.

Het gaat om Frank von Hebel van het Dagblad van het Noorden en Reinder Smith van RTV Noord. Beide journalisten hebben in het verleden veel aandacht aan de Tweede Wereldoorlog besteed. Zo schreef Von Hebel het boek “Mijn Bevrijding”.

Het duo is niet alleen op zoek naar verhalen van mensen in de stad en de provincie, maar gaan ook de archieven in binnen en buitenland in op zoek naar de niet vertelde verhalen over de oorlog. Ook hopen de journalisten op filmpjes van de bevrijding. Ze willen een serie verhalen, een boek en een documentaire maken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *