Anna Paulownaboom ter ere van jubileum Russisch-Orthodoxe Kerk

nieuws

Op het Emmaplein staat sinds kort de van oorsprong Chinese Anna Paulownaboom. De boom is geplant ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de parochie van de Russisch-Orthodoxe Kerk aan de Ganzevoortsingel, die is opgericht in 1968.

Burgemeester Peter den Oudsten onthulde  deze week een gedenkplaat. Daarna wijdde Vader Onufry, priester en voorganger van de Russisch-Orthodoxe parochie, de boom in. De boomsoort Anna Paulownaboom is vernoemd naar grootvorstin Anna Paulowna, de echtgenote van koning Willem II. Anna Paulowna stichtte na haar huwelijk in 1816 in Den Haag de eerste Russisch-Orthodoxe Kerk in ons land. Het natuurlijke verspreidingsgebied van de Anna Paulownaboom ligt in Centraal- en West-China.

Ook aan de singels heeft de gemeente deze week nieuwe bomen geplant. Het gaat om een linde, een iep, een haagbeuk, een tulpenboom, twee beuken en vier eiken.