Verrassend verlies Donar in Den Bosch

Donar heeft zaterdagavond in Den Bosch verrassend verloren van de nummer 4, New Heroes. Het werd 74-65.

Al in het eerste kwart was duidelijk dat de Groningers het moeilijk hadden tegen de Bosschenaren. Aan het eind van het kwart was het verschil slechts 6 punten: 13-19. In de tweede kwart lukte maar weinig bij Donar, dat New Heroes al snel langszij zag komen. Het werd zelfs 37-28, maar bij rust was het verschil door 5 punten van Shane Hammink teruggebracht tot 4 punten: 37-33. Ook in het hele derde kwart bleef de thuisploeg op voorsprong. Het verschil was aan het eind van het kwart nog iets groter dan bij rust: 55-49.

In het laatste kwart werd het spannend. Oud-Donarspeler Maarten Bouwknegt deed zijn oude ploeg pijn met twee driepunters achter elkaar, zodat de stand 65-58 werd met minder dan 4 minuten op de klok. Thomas Koenis bracht met een driepunter, 2 minuten voor tijd, de stand op 66-63, maar kleiner werd het verschil niet meer. Met vrije worpen zorgden Nick Oudendag en Maarten Bouwknegt voor een overwinning van de Bosschenaren.

Thomas Koenis had een ‘double-double’ met 15 punten en 10 rebounds. Bij New Heroes was Maarten Bouwknegt topscorer met 22 punten, waarvan 15 uit driepunters.

De nederlaag betekent het tweede verlies in de competitie voor Donar. Eerder verloren de Groningers van Landstede uit Zwolle. Donar is gezakt naar de derde plaats in de Dutch Basketball League en staat nu onder Leiden, dat net als Donar 16 punten heeft, maar een wedstrijd minder gespeeld heeft.