Spoeddebat versterking huizen oostkant Stad

nieuws

Het CDA en de SP hebben een spoeddebat aangevraagd over de mogelijke versterking van woningen aan de oostkant van de stad. Afgelopen week meldde RTV Noord dat met name huizen in Lewenborg en Beijum een licht verhoogd risico lopen. Het zou gaan om ongeveer 1.200 woningen.

Naar aanleiding van de berichtgeving liet het college van B&W weten niet verrast te zijn: “Voor de zomer zagen we in het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen al dat delen van de stad mogelijk risico zouden lopen. Dus het is niet helemaal nieuw,” is de reactie die bij RTV Noord valt te lezen. De SP en het CDA zijn niet blij met het feit dat het college al voor de zomer op de hoogte was over het mogelijke risico, en vragen daarom een debat aan.

De oppositiepartijen willen onder andere weten of het college van B&W de bewoners van de betreffende gebieden al heeft geïnformeerd over de situatie, of hoe ze dat nog gaan doen. Daarnaast willen de partijen weten of het college met een plan van aanpak gaat komen, zodat de versterkingsopgave beter van de grond komt.

Het debat vindt aanstaande woensdag 14 november om 16.00 plaats in de Nieuwe Raadzaal.