Sinterklaas gearriveerd in Stad

nieuws

Sinterklaas is zaterdagmiddag gearriveerd in de stad. Rond 13.50 uur zette hij samen met zijn Pieten voet aan wal bij roeivereniging De Hunze in de binnenstad.

Voor veel kinderen die langs de kant stonden te wachten was het nog even spannend of de Goedheiligman wel zou arriveren. In het Sinterklaasjournaal zagen zij de afgelopen dagen dat de boot van Sinterklaas onderweg was naar Engeland omdat het waterpeil in Nederland te laag was om aan te kunnen meren. Ook waren er aan boord problemen met de schoencadeautjes. Een aantal Pieten die dit jaar voor het eerst meereizen naar Nederland hadden alle cadeautjes opengemaakt. Door ingrijpen van Sinterklaas kwam toch alles goed.

Rond de klok van 13.00 uur werd de Herman Colleniusbrug opengedraaid om de boot van Sinterklaas en zijn gevolg vrij baan te geven. Drie kwartier later stapte hij aan wal en werd verwelkomd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken bijgestaan door honderden kinderen die zich achter de dranghekken hadden verzameld. Daarna volgde een rondtour door de stad. Rond 15.15 uur verwelkomt burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) Sinterklaas op het bordes van het stadhuis.

Demonstraties
Gedurende de intocht waren er langs de route verschillende vakken ingericht waar demonstranten terecht konden. Ondanks enkele opstootjes verliep dit relatief rustig. De berichtgeving hierover vind je op deze pagina..