FC Groningen verliest nipt van pover Feyenoord

FC Groningen heeft niet weten te winnen van Feyenoord in Rotterdam. De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht in een vrij matige wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 1-0 door een doelpunt van Jens Toornstra. Praat hieronder mee over de FC.

AFGELOPEN. 1-0 is de eindstand in het voordeel van Feyenoord. De twee ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht maar de Rotterdammers trokken aan het langste eind. De volgende tegenstander is NAC Breda, komende zondag in Hitachi Stadion.

90+1’ De paal behoedt Groningen van de 2-0… Berghuis plaatst de bal perfect tegen de paal.

89’ Feyenoord probeert de wedstrijd dood te spelen.

86’ Wissel FC Groningen: de sterk spelende Handwerker verlaat het veld en Tim Freriks mag het slotoffensief inluiden.

82’ Wissel FC Groningen: Reis eruit, Mendes Moreira erin.

80’ De lat redt de FC. Vilhena haalt verwoestend uit en zijn zwabberbal komt op de lat via de vingertoppen van Sergio Padt.

78’ Wissel Feyenoord: Sam Larsson mag douchen want Yassin Ayoub komt binnen de lijnen.

76’ Hrustic kan alleen af op Bijlow in de 16 meter maar krijgt de bal niet onder controle.

De wedstrijd wordt in de tweede helft gevormd tot een draak van een wedstrijd. Erg gezapig spel van beide kanten. Toch hoeft FC Groningen hier echt niet te verliezen.

71’ Grote kans FC Groningen! Hrustic steekt Zeefuik mooi weg en zijn voorzet gaat in de kluts bijna achter Bijlow.

69’ Wissel Feyenoord: Nicolai Jorgensen verlaat het veld voor Dylan Vente.

68’ Berghuis met een hele mooie poging van ver, de redding van Padt is nog indrukwekkender.

60’ Kans FC Groningen! Het doorbreekt een heel saai gedeelte van de wedstrijd. Mahi komt in de 16 meter en zijn schot/voorzet gaat maar net voorlangs.

53’ Vilhena mag wel heel ver komen van FC Groningen. Hij strandt samen met de bal uiteindelijk in de 16 meter.

47’ Mahi schiet net langs het doel van Bijlow!

46’ Wissel FC Groningen: Cassiers blijft in de kleedkamer achter. Voor hem Ajdin Hrustic.

46’ We zijn weer begonnen aan de wedstrijd. FC Groningen heeft nog 45 minuten om punten mee te nemen naar Groningen, het zou niet onverdiend zijn.

WE GAAN RUSTEN IN DE KUIP. Stand: 1-0.

45’ Berghuis knalt een bal naar de hoek, Padt redt knap.

43’ Grote kans FC Groningen! Een werkelijk schitterende bal van Handwerker komt bij Mahi. Hij wacht te lang en krijgt de bal uiteindelijk bij Memisevic die Bijlow laat strekken naar de linkerhoek.

41’ Grote kans voor Feyenoord. Nieuwkoop stoomt op en legt af op Vilhena: zijn schot gaat naast.

40’ Gele prent voor Handwerker na een overtreding op doelpuntenmaker Toornstra.

34’ Voorzet van Handwerker scheert voorbij aan Doan.

31’ Schot van Mahi belandt in de handen van Bijlow.

30’ FC Groningen wordt wat sterker en zet regelmatig Feyenoord onder druk.

25’ Kans FC Groningen: Mahi worstelt zich de 16 meter in en krijgt de bal bij Doan, zijn schot belandt via de verdediging van Feyenoord op de paal!

24’ Eerste échte wapenfeit van FC Groningen: aanval over links met een bal die uiteindelijk belandt bij Reis op de rand van de 16. Over.

19’ Scheidsrechter Blom maakt geen vrienden in de Kuip…

18’ Gele kaart voor Malacia na overtreding op Doan.

12’ FC Groningen heeft niet veel in te brengen tegen Feyenoord in de beginfase.

7’ DOELPUNT VOOR FEYENOORD. Het is Jordy Clasie die met een leep passje de verdediging verschalkt en Jens Toornstra voor Padt zet: 1-0.

1’ Het begint al meteen met groot gevaar van Jorgensen. Het is Chabot die de Deen van scoren houdt.

0’ Feyenoord – FC Groningen is van start!

Feyenoord hoopte dit seizoen mee te doen om de landstitel maar is na 11 wedstrijden (moet nog spelen tegen VVV-Venlo) al met beide benen op de grond. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zal het vanmiddag moeten doen zonder de geblesseerde Robin van Persie. Feyenoord hoopt een goed resultaat te boeken tegen de FC met de wedstrijd tegen PSV van volgende week in het vooruitzicht.

FC Groningen lijkt het diepe dal achter zich te hebben gelaten en kan naar boven kijken. Na de overwinningen op SBV Excelsior en SC Heerenveen hoopt de ploeg van Danny Buijs punten mee te nemen uit Rotterdam. Bij een overwinning kan FC Groningen de jacht openen op het linkerrijtje in de Eredivisie.

Historie van Feyenoord – FC Groningen: Feyenoord zegevierde 27x, FC Groningen won 3x en 10 keer eindigde het affiche in een gelijkspel.

Opstelling Feyenoord Rotterdam: Bijlow, Nieuwkoop, Botteghin, van der Heijden, Malacia, Clasie, Vilhena, Toornstra, Berghuis, Jorgensen, Larsson

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Reis, Warmerdam, Doan, Mahi, Cassierra

Scheidsrechter: Kevin Blom