Jong FC Groningen verzuimt hoge score neer te zetten tegen VVOG

Foto Andor Heij. Jong FC Groningen druk op het doel van VVOG.

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van VVOG, Dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

FC Groningen kreeg vanaf het begin diverse grote kansen, maar alleen Daniel van Kaam wist op aangeven van Tim Freriks na 34 minuten te scoren.

Na rust kreeg FC Groningen nog meer kansen en het VVOG doel leek wel een ware schiettent. Alleen werd er niet met scherp geschoten. Kevin Rijnvis, de doelman van de ploeg uit Harderwijk, was steeds een sta in de weg. Andere ballen werden van de lijn gehaald of vlogen net langs de verkeerde kant van het aluminium. Met name Matthijs Hardijk miste nogal wat kansen.

VVOG bleef er daarom in geloven en kwam in de slotfase nog bijna langszij toen doelman Jan Hoekstra een vrije trap niet onder controle kreeg. Jong FC Groningen steeg door de winst naar de vierde plek in de derde divisie op zaterdag met 21 punten uit 11 wedstrijden. VVOG is tiende.