Degradatiekraker voor FC Groningen

FC Groningen speelt dit weekend een wedstrijd in de kelder van de eredivisie. De huidige nummer 16 van de Eredivisie ontvangt in eigen huis NAC Breda, de hekkensluiter van de ranglijst.

Het wordt een belangrijke maand voor de mannen van trainer Danny Buijs. Aanstaande zondag om 16.45 uur speelt de FC tegen NAC in het eigen Hitachi Stadion. Vervolgens wachten FC Emmen, VVV Venlo en Fortuna Sittard. Dat lijkt een uitgelezen kans om weg te raken uit de degradatiezone. Op dit moment staat Groningen nog 16e, dus is de wedstrijd tegen NAC Breda een ware degradatiekraker te noemen.

Danny Buijs kan zondag niet beschikken over de geblesseerde spelers Jannik Pohl, Michael Breij en Matteo Cassierra. Django Warmerdam kampt met griep en is een twijfelgeval voor de wedstrijd van zondag. De verwachting is dat Ajdin Hrustic een terugkeer maakt in de basisopstelling van FC Groningen. Hoe Buijs dat precies gaat invullen is nog gissen.

Aankomende zondag zullen ook veel oud-spelers van FC Groningen bij de wedstrijd aanwezig zijn, de ‘helden van weleer’. Groningen heeft zo veel mogelijk oud-spelers uitgenodigd bij de wedstrijd aanwezig te zijn. De ‘helden van weleer’ zullen in de rust een ereronde door het stadion lopen.

Vermoedelijke opstelling:

Padt; Zeefuik, Chabot, Te Wierik, Handwerker; Reis, Memisevic, Hrustic, Warmerdam; Doan en Mahi.

Interview Danny Buijs:

Interview Te Wierik:

Interview Mahi: