162 miljoen voor verbetering Groningse en Friese bruggen

nieuws
© Bob de Vries

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft in totaal 162 miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van de bruggen in Groningen en Friesland. Dat werd donderdag bekend gemaakt.

Rijk en regio willen de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl beter bereikbaar maken voor grotere schepen. “Het scheepvaartverkeer tussen Noord-Duitsland en de havens van Amsterdam en Rotterdam zal de komende jaren gaan toenemen. Mooi dat we samen met de regio afspraken hebben gemaakt om de vaarweg te verbeteren,” aldus minister Minister Cora van Nieuwenhuizen.

De Paddepoelsterbrug is in september 2018 aangevaren en deze verbinding blijft zeker nog een jaar gestremd. De minister van Infrastructuur en Waterstaat en gemeente Groningen hebben afgesproken om versneld onderzoek te doen naar de structurele oplossing voor deze smalle en onveilige oeververbinding in de hoofdvaarweg. Aanvullend starten de gemeente Groningen en Rijkswaterstaat een onderzoek naar een nieuwe multimodale ontsluiting voor de Oosterhamrikzone.

bruggen minister gedeputeerde vaarwegen

Gedeputeerde Sietske Poepjes (L) en minister Cora van Nieuwenhuizen (R).