Peiling: GroenLinks in Stad 9 zetels

nieuws

Volgens een peiling van Maurice de Hond wordt GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 21 november de grootste partij met 9 zetels.

“Als GroenLinks op 21 november zo’n goede uitslag weet te behalen, kunnen we het initiatief nemen voor een links en progressief stadsbestuur. Dan kunnen we Groningen écht veranderen”, zegt lijsttrekker Glimina Chakor: “Deze peiling is een momentopname met nog een kleine maand te gaan. Maar het is goed om een idee te hebben van waar we staan.”

D66, nu de grootste, zakt van 9 naar 6, SP en PvdA van 6 naar 5, de VVD stijgt van 3 naar 4, Stad en Ommeland gaat naar 4, CDA blijft gelijk met 3, Student en stad ook met 2, de Partij voor de Dieren krijgt er 1 zetel bij, 100% Groningen blijft gelijk met 1 zetel, en de PVV gaat van 0 naar 1. Dat levert in totaal 45  zetels op, 6 meer dan nu. Naar aanleiding van de herindeling stijgt het aantal raadszetels. De peiling van De Hond werd uitgevoerd, in opdracht van GroenLinks,  onder een representatieve groep van 600 Groningers, Harenaren en Ten Boersters.