Peiling: GroenLinks in Stad 9 zetels

nieuws

Volgens een peiling van Maurice de Hond wordt GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 21 november de grootste partij met 9 zetels.

“Als GroenLinks op 21 november zo’n goede uitslag weet te behalen, kunnen we het initiatief nemen voor een links en progressief stadsbestuur. Dan kunnen we Groningen écht veranderen”, zegt lijsttrekker Glimina Chakor: “Deze peiling is een momentopname met nog een kleine maand te gaan. Maar het is goed om een idee te hebben van waar we staan.”

D66, nu de grootste, zakt van 9 naar 6, SP en PvdA van 6 naar 5, de VVD stijgt van 3 naar 4, Stad en Ommeland gaat naar 4, CDA blijft gelijk met 3, Student en stad ook met 2, de Partij voor de Dieren krijgt er 1 zetel bij, 100% Groningen blijft gelijk met 1 zetel, en de PVV gaat van 0 naar 1. Dat levert in totaal 45  zetels op, 6 meer dan nu. Naar aanleiding van de herindeling stijgt het aantal raadszetels. De peiling van De Hond werd uitgevoerd, in opdracht van GroenLinks,  onder een representatieve groep van 600 Groningers, Harenaren en Ten Boersters.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

 1. Peilen waar je populair bent
  Peilingen Politieke partijen laten zelf onderzoek doen onder kiezers. Geeft dat een eerlijk beeld?

  “Door zelf peilingen uit te voeren, kunnen politieke partijen dat beeld beïnvloeden. „Zij maken nu ook de eerste interpretatie van de peiling, terwijl dat normaal gesproken aan journalisten is”

  „Journalisten staan soms onder grote tijdsdruk, en kijken niet kritisch genoeg naar de peilingen.”

  “Ook kunnen partijen bepalen in welke steden de peilingen worden uitgevoerd. „GroenLinks laat wel in Amsterdam en Utrecht peilen, maar niet in Tubbergen”, zegt Van der Meer. „Daar zijn ze veel minder populair.” Dat past niet in het beeld van de winnende partij.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/19/peilen-waar-je-populair-bent-a1596287

 2. Ik stem niet voor groen links ..
  Het zal jullie een worst zijn op wie ik stem toch ?
  Ik ben blijkbaar slimmer dan de gemiddelde Groninger.
  Velen zullen dat kunnen betuigen.
  De meesten durven dit niet te doen ( geassocieerd worden) met mij met mijn positief zelfbeeld.
  Integendeel in een 1 op 1 gesprek ..zijn het mijn medestanders ..en zodra de ( gespreksgroep) zich sterk voelt…( meer dan 1 bedoel ik dan) vallen ze massaal over je heen .
  ahahhahhah
  Zal wel cultuur bepaald zijn …

  1. Stemmen die je op een partij, niet voor een partij. Ondanks dat je net voor GroenLinks stemt kun je alsnog op GroenLinks stemmen, voor een beter Nederland. Denk daar maar eens over na ;p.

   1. GroenLinks stemmen voor een beter Nederland zegt ie.

    Er gaan zelfs mensen dood in Groningen, Door het beleid van GroenLinks. Omdat deze mensen totaal waren beknopt in hun welzijn door het beleid van GroenLinks. Omdat GroenLinks in hun beleid de voorkeur geeft aan studenten en allochtone nieuwkomers.

   2. Sinds een aantal maanden mag ik dit niet meer in verband met de AVG. Vraag het de overledenen zelf.

   3. Onzin Louis, daar kun je je niet achter verbergen. Ik neem aan dat je het gewoon verzint.

   4. Het zijn feitelijkheden. Bovendien, denk je heus dat ik hier namen zal verspreiden. Ook zal ik dit niet doen uit respect voor de nabestaanden.

   5. Tja dan ben je dus alleen maart een stemmingmaker met je feiten die nergens op gebaseerd zijn. Fake news.

   6. In het stadhuis en bij de GGD weten ze dit ook Marc. De oorzaak van de vele suïcidale gevallen. Verdiep je AUB voordat je mij beticht van fakenews.

   7. Zolang jij niet zegt waarom het gaat is het wat mij betreft onzin. Suïcide verwijten aan GroenLinks is sowieso onzin. Ten eerste is het beleid in Groningen niet van GroenLinks, maar landelijk beleid waar GroenLinks nog nooit regeringsverantwoordelijkheid voor heeft gehad. Het Beleid van de gemeente is altijd een beleid van een coalitie van meerdere partijen. Dat dat beleid suïcide zou veroorzaken is voor jouw rekening.

   8. Lees dan ook eerst het coalitieakkoord uit 2014 en vooral de gesprekken die eraan vooraf gingen om tot dit akkoord te komen. Daar zijn verslagen van. Voordat je mij wederom beticht.

   9. Jij beticht mij 2 x, ik verwijs je 2 keer om mijn beweringen te onderbouwen, omdat je niet op mijn woord hebt willen geloven. En staat er zelfs niet eens open voor om jezelf daarin te overtuigen, je mening derhalve kan bijstellen, omdat je dit als huiswerk ziet. Dan houdt het voor mij verder op.

   10. Jouw verwijzingen als lees een coalitieakkoord slaan nergens op. Daar staat vast niet in dat het een doelstelling van het college is zo veel mogelijk autochtone Groningers het leven zo zuur te maken dat ze aan een boom gaan hangen. Het is niet mijn taak mij te laten overtuigen van jouw meningen Louis. Ik weet dat je iedereen die niet alles wat je verkondigt als zoete koek slikt maar een domme figuur vindt, maar dat is ook voor jouw rekening.

   11. Zo letterlijk staat het er uiteraard niet. En uiteraard ook niet het uitgaansbeleid van destijds. Maar wel om een oorzaak aan te wijzen. zoals het door de GGD ook is onderschreven. Vaak hebben beleidszaken onbedoeld een oorzaak. En het gaat ook niet om mij, maar om de feitelijkheden die jij betwist. Maar helaas speel jij het graag op de man.

   12. Ik speel het helemaal niet op de man. Maar als jij niet op een beschaafde, maar wel op een beschamende manier de discussie in gaat spreek ik jou daar op aan. Op basis van vage verdachtmakingen gebaseerd op onbewezen verbanden kun je je gelijk niet halen.

 3. Karin Dekker als bakfietsburgemeester van Groningen? Denk eerder dat wij Pechtold als een eventuele nieuwe burgemeester mogen gaan begroeten.

  1. Pechtold was in de race voor de post van CvK in Gelderland, maar via een poll op de stentor bleek maar 27% iets in Pechtold zagen, 73% vonden hem min of meer een griezel in zijn beleid zoals hij de ziel van Nederland had verkocht aan de EU.

 4. Een beter Nederland door op Groen slinks te stemmen? Ik weet niet onder welke steen jij weg bent gekropen, maar door en met Groen slinks gaan wij dubbel gepakt worden, de sluisdeuren gaan wagenwijd open waardoor de boten vol gelukszoekers, tenminste als het aan Groen Slinks ligt, zo ons land binnen kunnen varen. Doe mij dan maar een schoner Nederland, zonder Groen slinks dat is niet enkel beter voor ons milieu, maar ook voor de leefbaarheid in dit land en in deze stad.

 5. Het is bijzonder hoe een onschuldig nieuwsbericht met een weinig verrassende inhoud het signaal is voor allerlei figuren om hun obscure bijdrage te leveren. Zelden gebaseerd op een objectieve waarneming, wel vaak op een warrige analyse van lokale en (inter)nationale ontwikkelingen.
  Het gekke is dat niet gezien wordt dat de meeste mensen behoorlijk tevreden zijn over het politieke systeem waarin ze leven.

  1. Quote Sjaak 27-10-2018 om 17.31 uur:

   “Wat mij betreft krijgt de PVV een zetel teveel wanneer de voorspelling uitkomt. Ik hoop dat dit onfrisse gezelschap niet in de raad komt.”

   Zij hij, welke liever een extra stem aan de PVV toedicht, onder het mom van beter hen dan Groen Links als grootste partij in deze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *