Kamervragen over gesjoemel met energielabels Groningse huurwoningen

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

D66-kamerlid Jessica van Eijs heeft afgelopen maandag schriftelijk kamervragen gesteld aan minister Ollongren over gesjoemel met energielabels voor huurwoningen in Groningen.

Van Eijs wil onder meer van minister Ollongren weten waar huurders terecht kunnen als ze opgelicht worden, hoe het kan dat deze labels zo in het register staan en hoe de certificering verloopt. Berndt Benjamins van Groningse D66-raadsfractie: ‘We willen voor onze Groningse studenten en huurders de onderste steen boven hebben, maar het is niet ondenkbaar dat dit op veel meer plekken in Nederland gebeurt.

Vorige week bracht stadsblog Sikkom naar buiten dat in Groningen regelmatig gesjoemeld wordt met de energielabel voor huurwoningen in de Stad. Eerder meldde wethouder Roeland van der Schaaf al in deze zaak te zullen duiken. Minister Ollongren moet binnen drie weken antwoord geven op de vragen.

Deel dit artikel:

  1. Ontzettend goed dat zo’n eenpersoonsstadsblog alweer op een gedegen manier onderzoeksjournalistiek bedrijft. Daar kunnen andere regionale en lokale media een voorbeeld aan nemen.
    Die komen vaak niet veel verder dan het overnemen van persberichten of het klakkeloos optekenen van een mening van iemand zonder hoor en wederhoor toe te passen of zelf onderzoek te doen.

      1. Klopt, je zou het kunnen zien als DVHN platform voor de jongeren, overigens is niet alles goed daar. Ook zij plaatsen soms incorrecte berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *