Politiek duikt in gesjoemel met energielabels (update)

GroenLinks is bezorgd over gesjoemel met energielabels bij studentenhuisvesting. Sikkom berichtte hierover. Wethouder van der Schaaf duikt er in.

GroenLinks wil van het College van B&W weten of dit gesjoemel met de energielabels bekend was en of de gemeente er iets tegen kan doen. Raadslid Martijn van der Glas: ‘Huurders moeten niet de dupe worden van gesjoemel. Zij betalen hogere huur maar hebben geen lagere energierekening.’ GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Wethouder Roeland van der Schaaf reageert op de berichtgeving op Twitter: ‘Zo. En weer een door Sikkom naar bovengehaalde mogelijke misstand in de huursector. Dit lijkt zeer ernstig. We duiken er in.’

Deel dit artikel:

  1. Laat Groen Links eerst haar eigen pand maar van een energielabel voorzien voordat ze anderen de maat gaan nemen, zal overigens niet gebeuren aangezien het pand alles behalve energiezuinig is.

  2. Is er ook nog een politieke partij, dat uitgaat van zijn eigen bewoners ipv studenten. De studenten domineren het debat al jaren. Niemand die het kwalijk vond, dat onze ouderen zijn weggejaagd uit het Rikkers-Lubbers huis en plaats moest maken voor studenten. Het werd afgedaan als een private kwestie.

    Overigens is deze misstand door de bewoner zelf uitgedokterd. Het blijkt dus, dat die energiecertificaten fraudegevoelig zijn. Het lijkt mij iets voor de landelijke politiek om het te tackelen.

  3. Nou Roeland, de bewoner heeft het zelf uitgedokterd en de melding daarover gedaan aan Sikkom. Ik snap je verbazing dan ook niet. Zelfs ik heb het ergens gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *