GHHC pakt puntje bij Huizen

GHHC viert de bevrijdende 1-1. Foto: Jacob Gunter

De hockeydames van GHHC hebben zondag hun tweede punt binnengehaald, dankzij een nipt verkregen 1-1 gelijkspel in en tegen Huizen.

Er was sprake van een echt degradatieduel, want beide teams hadden uit 7 duels nog maar 1 punt behaald. GHHC kwam in de 10e minuut op achterstand via een doelpunt van Vera van Schagen, die keepster Jantien Gunter omspeelde. GHHC had toen nog een uur de tijd om de stand een beter aanzien te geven, maar ondanks een veldoverwicht lukte dat lange tijd niet. Pas in de laatste minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker, na een strafcorner. Noor Hakker zorgde op de valreep voor de 1-1 eindstand.

In de stand verandert er niets: GHHC en Huizen hebben nu beide 2 punten, maar de Groningse dames blijven vanwege hun slechtere doelsaldo op de laatste plaats.