Erica van Lente wordt nieuwe burgemeester van gemeente Dalfsen

nieuws

Erica van Lente wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Dalfsen. Van Lente is nu nog waarnemend burgemeester van Bedum.

De vertrouwenscommissie van Dalfsen heeft dat donderdagavond bekend gemaakt. Van Lente wordt de opvolger van haar partijgenoot Han Noten van de PvdA.

Erica van Lente is woonachtig in de stad Groningen. Zij is gekozen uit 46 kandidaten.

Zij wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen.

 

Deel dit artikel:

 1. In Dalfsen is haar politieke partij maar met twee zetels in raad vertegenwoordigd. Ze moet dus een erg goede indruk hebben achtergelaten bij de soliicitatiecommissies.
  In Bedum deed ze het ook erg goed.
  Het zou mij niet verbazen dat ze eens bij een nog veel grotere gemeente terecht komt.

 2. Ik snap het niet. De PvdA dat is uitgekotst door de bevolking bij de laatste verkiezingen en toch krijgen ze invloedrijke posities. Democratie?

 3. Ach, de baantjescarrousel. Één van de manieren om ondemocratische fractiediscipline af te dwingen. Wie zonder last of ruggespraak, maar vanuit het geweten als volksvertegenwoordiger wil opereren, wordt door het partijkartel een kans op bestuurlijke carrière ontnomen. Triest!

  Tijd dat Europa Nederland sancties op gaat leggen vanwege ondemocratisch geparachuteer van burgermeesters. Lui zitten raadsvergaderingen voor, bezoeken honderdjarigen, maar zijn ook verantwoordelijk voor openbare orde.
  En op dit laatste belangrijke punt is het vaak falen geblazen. Of het nou om interim Waanders (PvdA, Dokkum), Krikke (Den Haag) of Den Oudsten (PvdA) die de beruchte hooligans van Marseille tot twee keer toe vrij spel in een binnenstad (Enschede en Groningen) gaat, zelden is het optreden adequaat.

  1. Deze mevrouw heeft gewoon een sollicitatiebrief geschreven en is door de gemeenteraad die voor het overgrote deel een andere politieke kleur heeft als beste kandidaat uitgekozen.
   Lijkt me een mooi voorbeeld van iemand die op basis van haar persoonlijke kwaliteiten is gekozen en niet vanwege een partijlidmaatschap.
   Om dan over baantjescarroussel of ondemocratisch geparachuteer te paraten getuigt van een azijnzure blik op de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *