Danny Buijs met FC Groningen op bezoek bij oud-werkgever ADO den Haag

Op het kunstgrasveld van Velocitas bereidt FC Groningen zich voor op de wedstrijd tegen ADO Den Haag van zaterdagavond. Voor trainer Danny Buijs een weerzien met de club waar hij zelf drie jaar onder contract stond.

Buijs kan de komende periode waarschijnlijk niet beschikken over Michael Breij, die tegen FC Utrecht geblesseerd uitviel. Wel zijn Mimoun Mahi en Mateo Cassierra weer op de weg terug na een periode van blessures. Cassierra zal zaterdag bij Jong FC Groningen minuten maken, terwijl Mahi waarschijnlijk tegen ADO al speeltijd gaat krijgen.

Of Mahi ook in de basis zal starten wilde Buijs nog niet zeggen. Ahmad Mendes Moreira, die afgelopen zondag nog een punt wist te redden voor FC Groningen in de wedstrijd tegen Utrecht, kan ook nog geen hele wedstrijd in de eredivisie spelen. Het zou dus zomaar kunnen dat Mendes Moreira, die vorig seizoen nog bij de amateurs speelde, in de basis start en wordt vervangen door Mimoun Mahi.

Trainer Danny Buijs gaat op bezoek  bij de club waar hij zelf drie jaar onder contract stond en heeft er veel zin in: “Ik had altijd een goede band met de fans, maar ze zullen me zaterdag wel even als de vijand zien”, aldus Buijs.  De oefenmeester vertelde met een knipoog dat hij oude bekende en topscorer van ADO Abdenasser El Khayati heeft gevraagd het zaterdag iets rustiger aan te doen.

De Groningers trainden in de voorbereiding op het kunstgrasveld van Velocitas 1897. Het veld van Velocitas is pas één jaar oud en lijkt wat betreft demping veel op het veld in Den Haag. De wedstrijd tegen ADO begint zaterdag om 18:30 uur.