Aannemer Züblin verwacht verlies van bijna 5 miljoen op zuidelijke ring

Een van de partners van aannemerscombinatie Herepoort, het Duitse Züblin, verwacht een verlies van 4,9 miljoen euro op de aanleg van de zuidelijke ringweg. Dat schrijft Cobouw.

Rijkswaterstaat heeft het definitieve ontwerp voor de ringweg afgekeurd. Daardoor is het project minimaal twee jaar vertraagd. Het project heeft voor Züblin een aanneemsom van meer dan 100 miljoen euro. De totale aanneemsom, voor de combinatie Herepoort,  is 320 miljoen euro. Züblin heeft een belang van 37,5 procent in de combinatie.

Uit de reservering door Züblin zou blijken dat Herepoort rekening houdt met een totaalverlies van 13 miljoen euro. Omdat het Oostenrijkse moederbedrijf Strabag zich garant stelt, zou Züblin Nederland niet in gevaar komen.

Deel dit artikel:

 1. Het verlies dat de aannemers gaan leiden gaat over de 50 miljoen daar ze geen onder water beton en geen natte ontgraving mee gerekend hebben en geen vergunning voor water onttrekking door bronbemaling hebben.
  Ze hebben ook geen betonpalen voor de onderwater beton gerekend. Volgens mij gaat het verlies nog veel groter worden. 4 van de 6 aannemers hebben hun naam al verwijderd van dit project

 2. Stuk beter artikel dan dat nodeloos tendentieuze stuk in het Lachblad van het Noorden vanochtend. Jullie benoemen tenminste de feiten en het enige dat daadwerkelijk interessant is; dat zij een miljoenenverlies verwachten.

  Het DvhN maakte het bedrijf Züblin verdacht door er een volkomen ongerelateerd project bij te betrekken. Typisch voor die krant.

  1. RTV Noord kan er ook wat van, heb altijd het idee naar een soort kermis te kijken. En dan dat domme sociale media geneuzel. Ik verlang naar één serieus kijkende nieuwslezer die een aantal items droog voorleest en dat was het dan.

  1. Cobouw heeft een coma fout gemaakt 50 miljoen verlies alleen voor hun deel van de 6 aannemers, maar de couranten hebben moeite het te corrigeren

 3. D66 Paul de Rook voelt het als gezichts verlies en de gedeputeerde D66 mevr Fleur Graeper wil haar politieke carriere niet op het spel zetten.In de afgelopen Staten zei CDA mer van Kleef wij willen ons gezicht niet verliezen.
  Nu er een commissie in het leven is geroepen waar ,, de slager zijn eigen vlees keurt “” moeten de bewoners er niet te veel van verwachten.Er is maar een opdracht van D66 geen gezichts verlies en geen scheur in de broek oplopen.
  Of gaat het ook 100 of 200 miljoen meer kosten maakt deze politieke partijen niet uit.Zij zitten er voor zichzelf en zij zitten er niet voor U. Nu leer je de ware aard van deze mensen kennen.Zouden wij als gewone Nederlanders dit doen kregen we een schop in ons achterste en weg baan en geen gouden ww uitkering , zoals deze politici.
  Ook bij de N 33 midden vertelde de gedeputeerde wat zij heeft besloten.Maar op 5 dec om 13.00 u wordt dit behandeld.
  Het alternatief dat 60 miljoen kost en gedeputeerde met 4 handen op een buik met RWS dat gaat 101 miljoen kosten.
  Ik vertel julle geen fabels maar leg de vinger op de zere plek. De N 33 wordt volledig door de Provincie betaald en RWS alleen de BTW.
  Groningers gebruik jullie verstand bij de verkiezingen en straf dit gedrag af.

  1. Beste Pieter, maak je daar maar niet druk om en wacht rustig de verkiezingen af. Ergerlijk is echter wel dat bij de slotsom de verantwoordelijken ondertussen al lang breed elders puinhopen creëren en in allerlei commissariaten zitten.
   Goed voorbeeld zijn Blauwe stad Henkie Bleeker en Marc Calon.

 4. gedeputeerde Mark Boumans nu burgemeester in Doetichem, allemaal gladde jongens/mooi praters/ allemaal mensen die er de balle verstand van hebben .
  Ambtenaren hier in het noorden die totaal geen ervaring in dit soort projecten hebben .Ze houden zich zelf alleen aan het werk en liefst zo lang mogelijk. Bij de N 33 zuid heeft men 6 jaar over de middenberm gepraat alvorend er 225 cm uit kwam. In 2004 zei ik al nooit breder dan 250 cm en ze begonnen met 11 m middenberm.

 5. Ik zit de gehele dagen de notas van Herepoort door te lezen en kom nu tot ontdekking deze aannemer heeft tegen een lage prijs aangenomen en tunnels van 30 m bij de inschrijving zijn nu 43 m en zo gaat het met vele onderdelen dunne en nu dikke muren zo kan ik een werk van 750 voor 338 miljoen aannemen.Het lijkt op een regie werk uurtje voor uurtje betaald te krijgen.De politiek heeft deze papieren nooit gezien en kunnen lezen want ze zijn van 2017 begin 2018 en het is aangenomen april 2016, Ieders ogen gaan nu open,
  Dan roept een gedeputeerde die er geen verstand van heeft mijn politieke carriere is belangrijker en CDA die bang is voor gezichts verlies,. Bezint eer ge begint en luister niet naar de wethouder Paul de Rook D66 en gedeputeerde Fleur Graeper D66, Zij gaven cart blanche.

  1. Dat ben jij overal Marc.
   Het is zo jammer dat je geen foto”s kan afbeelden om de bewijzen keihard op tafel te leggen.
   Hereweg heeft overal ontwerpnota”s van gemaakt m.u.v. KW 19 en dat is de verdiepte weg c.q. tunnel
   En daar zit het werk nu op vast.
   Uit de stukken komt nu ook naar voren het probleem tunnel A 7 oost > A 28 en A 28 > A 7 west, dat worden ook 2 drijvende beton boten.

 6. beste mensen hier , ik schrijf op oog tv alles over infra daar dat mn beroeps richting en ervaring 43 j lang geweest is.
  Ik had graag met afbeeldingen gewerkt maar helaas.Radio noord de staats omroep van D66 -regerende partijen in Groningen blokkeren mij daar. Zodra ik schrijf wordt het gecanceld , bel ik wordt de telefoon erop gelegd,schrijf ik een brief waarom zij mij blokkeren krijg ik geen antwoord. Ik probeer gemeenten en provincie op al het infra gebied te helpen bij problemen.Zelf heb ik een hele brede landelijke ervaring op al het infra gebied.
  Dat de huidige gedeputeerde D66 er Fleur Graeper afgelopen jaar reeds erkende dat mijn voorstellen beter zijn voor stad en ommeland en er achteraan zegt ik sta met de rug tegen de muur en zou ik iets doen dan speel ik met mn politieke carriere. Een CDA in de Staten zegt we willen ons gezicht niet verliezen bevreemdt me allemaal.Dat er honderden miljoenen worden verspeeld interesseert de huidige regerende partijen niet.De SP zegt we zouden wel in het alternatief mee willen maar we zitten in het college.Het pluche is belangrijker dan de visie en toekomst .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *