Aannemer Züblin verwacht verlies van bijna 5 miljoen op zuidelijke ring

Een van de partners van aannemerscombinatie Herepoort, het Duitse Züblin, verwacht een verlies van 4,9 miljoen euro op de aanleg van de zuidelijke ringweg. Dat schrijft Cobouw.

Rijkswaterstaat heeft het definitieve ontwerp voor de ringweg afgekeurd. Daardoor is het project minimaal twee jaar vertraagd. Het project heeft voor Züblin een aanneemsom van meer dan 100 miljoen euro. De totale aanneemsom, voor de combinatie Herepoort,  is 320 miljoen euro. Züblin heeft een belang van 37,5 procent in de combinatie.

Uit de reservering door Züblin zou blijken dat Herepoort rekening houdt met een totaalverlies van 13 miljoen euro. Omdat het Oostenrijkse moederbedrijf Strabag zich garant stelt, zou Züblin Nederland niet in gevaar komen.

Deel dit artikel: