Wijkvernieuwing moet sociale problemen oplossen

nieuws

Vijf woningcorporaties en de gemeente willen met wijkvernieuwing de leefbaarheid in wijken verbeteren. Nijestee, De Huismeesters, Lefier, Patrimonium en Wierden en Borgen willen met de gemeente en bewoners werken aan gemengde wijken waarin plaats is voor iedereen.

Door te investeren in goede, duurzame woningen in diverse segmenten en door de woonomgeving op te knappen, komen er nieuwe kansen voor ontmoeting, gesprek en toegang tot werk, woningen en onderwijs. De eerste vier wijken waarvoor de plannen klaarliggen, zijn Selwerd, Beijum, Indische Buurt/De Hoogte en De Wijert. Die plannen zijn de basis voor het verdere gesprek met bewoners.

Van de Indische Buurt/De Hoogte wil men een wijk van maken waar kinderen gezond opgroeien, waar armoede aangepakt wordt, waar je kan bewegen en waar buurtbewoners elkaar kennen. De opening van het Fitnesspark Molukkenplantsoen op 20 september past hier goed in.

Deel dit artikel: