Sensationele overwinning Donar op Prishtina

Donar gaat door naar de tweede voorronde van de Champions League. De Groninger basketballers wonnen zaterdagavond in eigen huis in een ware thriller met 80-55 van Z Mobile Prishtina uit Kosovo.

Donar moest, na de 84-64 nederlaag in Kosovo van afgelopen donderdag, een achterstand van 20 punten zien weg te werken. Al vanaf het begin van de wedstrijd had de thuisploeg een voorsprong, die steeds groter werd. Aan het eind van het kwart was er een serieus gat geslagen: 30-14. Bij rust was het verschil vergroot tot 21 punten: 45-24. Na rust wisten de Kosovaren het verschil onder de 20 punten te brengen, en aan het eind van het kwart was het 60-42. Door goed teambasketbal te spelen, kon Donar de voorsprong weer vergroten, al bleef het tot het eind toe spannend.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 15 punten, Jordan Callahan met 14 punten en Shane Hammink met 13 punten. Bij Prishtina was A.J. Davis topscorer met 17 punten.

Donar speelt komende dinsdag in Martiniplaza de volgende wedstrijd in de voorronde van Champions League. Tegenstander is Fribourg Olympic Basket uit Zwitserland.