Jong FC Groningen onderuit tegen Quick Boys

Jong FC Groningen heeft de tweede wedstrijd in de derde divisie op zaterdag verloren. Op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen was Quick Boys uit Katwijk met 2-1 te sterk.

Voor de pauze waren de Groningers de bovenliggende partij. Tim Freriks kreeg de eerste goede kans voor de thuisploeg. Na 31 minuten werd een mooie aanval van FC Groningen wel door Freriks afgerond: 1-0. Op slag van rust kwam Quick Boys vanuit het niets langszij toen Kay Tejan in de verre hoek raak schoot: 1-1.

Na de pauze was Quick Boys beter met twee goede kansen voor de soms ongrijpbare Tejan. Matthijs Hardijk kreeg voor FC Groningen een grote mogelijkheid, maar hij stuitte van dichtbij op de Zuid Hollandse doelman Paul van der Helm. Na 74 minuten maakte Daniel van Kaam een overtreding en de strafschop werd door Kelvin Maynard raak geschoten: 1-2. FC Groningen doelman Jan Hoekstra voorkwam daarna een grotere nederlaag.

Jong FC Groningen heeft drie punten uit twee wedstrijden en is middenmoter. Quick Boys heeft zes punten en is medekoploper.