Jong FC Groningen nipt onderuit tegen ASWH

Foto Andor Heij: Peter Verhoeve van ASWH schiet de winnende achter FC Groningen doelman Jan Hoekstra.

Jong FC Groningen verloor op sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 van ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. FC Groningen zakte naar de twaalfde plaats in de derde divisie op zaterdag. ASWH is nu negende.

FC Groningen was voor de pauze de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Zo maaide Matthijs Hardijk net over een goede voorzet heen. FC Groningen had ook pech toen de scheidsrechter een duw in de rug tegen Hardijk in het strafschopgebied over het hoofd zag.

Na de pauze kwam ASWH snel op voorsprong. Na een vrije trap schoot Peter Verhoeve de bal achter doelman Jan Hoekstra van FC Groningen. Hoekstra voorkwam met de knie een grotere achterstand na een inzet van Ismael Yildirim. ASWH was na rust beter. Toch kreeg Kellian van der Kaap een grote kans op de gelijkmaker. Zijn schot werd nog net geblokt.

In blessuretijd was het opnieuw bijna raak voor FC Groningen. Eerst stuitte Antonio Sefer op ASWH doelman Kristijan Nikoloc en Luka Prijic schoot de aansluitende hoekschop net naast. Een gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien terecht geweest, maar FC Groningen bleef toch met lege handen staan.