Datacentra gaan warmtestad van warmte voorzien

Twee datacentra op Zernike gaan energie leveren aan Warmtestad, ook wordt het warmtenet van Warmtestad uitgebreid naar Paddepoel.

Op die manier kan Warmtestad voldoen aan haar verplichting om aan woningcorporaties en kennisinstellingen warmte te leveren. De warmtecentrale op de campus wordt bijna opgeleverd en zal het net ook van warmte voorzien in 2019. Warmtestad zal verschillende leveranciers van warmte krijgen, denkt het stadsbestuur.

In 2017 is warmtenet van start gegaan , de warmte om 10.000 huizen te verwarmen zou gewonnen worden op 3000 meter diepte. Een advies van het staatstoezicht op de mijnen maakte daar een einde aan, de winning zou bevingen kunnen veroorzaken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *