Te kort aan vrijwilligers nekt Zandkastelen in Zuid

nieuws

De organisatie van het Zandkastelenfestival in De Wijert kampt met een te kort aan vrijwilligers. Om die reden bleven de poorten zaterdag voor het publiek gesloten.

De tijdelijke speelplaats op de hoek van de Van Lenneplaan en de Van Iddekingeweg opende vorige week zaterdag haar deuren en blijft tot 18 augustus beschikbaar. Kinderen kunnen er onder begeleiding van een zandkunstenaar kastelen bouwen, er is een springkussen, er worden sportclinics gegeven en voor buurtbewoners worden koffieuurtjes gehouden. Om alles veilig te doen laten verlopen zet de organisatie strandwachten in die toezicht houden.

Het festival trekt tot nu toe erg veel bezoekers en kan op veel enthousiasme rekenen. Probleem is dat er te weinig vrijwilligers zijn. De komende dagen is het Zandkastenfestival wél gewoon geopend maar de organisatie doet de oproep dat meer vrijwilligers erg welkom zijn. “Wij werken in blokjes van slechts twee uur”, schrijft de organisatie. “Het is makkelijk te combineren met een bezoekje met je eigen kind(eren)”. Mensen die enthousiast zijn om te assisteren kunnen zich melden bij WIJ De Wijert of langs lopen bij de speelplaats op de hoek van de Van Iddekingeweg.