Raad van State keurt nieuwbouw De Meeuwen goed

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/stocker

De nieuwe woningen in de wijk De Meeuwen, tussen de Barkmolenstraat en Europaweg, mogen toch maximaal 24 meter hoog worden. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Zestig omwonenden die bezwaar hadden aangetekend tegen de plannen van de vastgoedontwikkelaar krijgen geen gelijk. De Raad van State stelt dat zij nauwelijks last ondervinden van de nieuwbouw. De projectontwikkelaar was hen al tegemoet gekomen door het aantal geplande woningen en de hoogte ervan aan te passen.

Slechts een klein deel van het bouwproject wordt 24 meter hoog; het merendeel krijgt een hoogte van 16 meter, Mede daardoor is er nauwelijks sprake van schaduw en verlies van privacy. Als alles meezit kan de bouw over een jaar beginnen.

Deel dit artikel:

  1. Er is inderdaad meer dan genoeg ruimte in de provincie om te gaan wonen. Het huidige goedgekeurde plan om tot maximaal 24 meter hoog te gaan bouwen zou de leidraad/maximale bouwhoogte in deze stad moeten gaan worden.

   Teruggekomen van vakantie zag ik de bouwkraan op de Reitdiep locatie staan. Deze zal ongeveer de bouwhoogte gaan bepalen van de daar te bouwen in beton gegoten tumor, welke opnieuw een vergezicht in deze stad zal doen verdwijnen.
   Als deze stad dan toch tot in lengte van dagen verkloot moet gaan worden door hoogbouw, dan zie ik liever dat men daar juist op die plaatsen mega windmolens neer gaat zetten, dan hebben wij er als inwoner in ieder geval nog profijt van.

   1. Ja dat doen ze als jij er niet bent. Torenkranen neerzetten. Onlangs is er ook beton gestort voor de toren aan de Bedumerweg. Daar komt ook een kraan te staan als je niet oplet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *