Raad van State keurt nieuwbouw De Meeuwen goed

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/stocker

De nieuwe woningen in de wijk De Meeuwen, tussen de Barkmolenstraat en Europaweg, mogen toch maximaal 24 meter hoog worden. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Zestig omwonenden die bezwaar hadden aangetekend tegen de plannen van de vastgoedontwikkelaar krijgen geen gelijk. De Raad van State stelt dat zij nauwelijks last ondervinden van de nieuwbouw. De projectontwikkelaar was hen al tegemoet gekomen door het aantal geplande woningen en de hoogte ervan aan te passen.

Slechts een klein deel van het bouwproject wordt 24 meter hoog; het merendeel krijgt een hoogte van 16 meter, Mede daardoor is er nauwelijks sprake van schaduw en verlies van privacy. Als alles meezit kan de bouw over een jaar beginnen.

Deel dit artikel: