Opnieuw actie in het UMCG

Het personeel van het UMCG gaat 14 augustus opnieuw actie voeren. In de middag willen zij een stille tocht door het gebouw houden, daarna overhandigen zij aan  bestuursvoorzitter Jos Aartsen een cadeau waarmee hij kan luisteren naar de eisen voor een goede CAO.

De werknemers van de acht academische ziekenhuizen in ons land hebben sinds begin dit jaar nog altijd geen nieuwe cao. Bovendien wordt de werkdruk steeds hoger: er is te weinig personeel en de zorg wordt steeds complexer. Ze willen een salarisverhoging, verlaging van de werkdruk en een generatieregeling. Na deze actie volgen er stiptheidsacties, zoals zondagsdiensten. Volgens de FNV komt de noodzakelijke zorg voor patiënten niet in gevaar.

Ruim 400 medewerkers van het UMCG mensen hebben begin juli korte tijd actie gevoerd op het Hanzeplein. Het motto was: “Wij prikken het niet meer”.

Deel dit artikel: