Stadsarcheoloog laat ‘Bom van Berend’ zien in Noordelijk Scheepvaartmuseum

nieuws
Foto: Thomas van der Haar

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is op dinsdag 28 augustus gratis toegankelijk als stadsarcheoloog Gert Kortekaas een kanonskogel van Bommen Berend komt laten zien, die in juni van dit jaar op de hoek van de Nieuweweg en de Oostersingel werd opgegraven.

Deze kanonskogel werd vermoedelijk in 1672 door de Duitse bisschop Bernard von Galen, oftewel Bommen Berend, afgevuurd op de Stad. De ruim veertig kilo wegende mortiergranaat van gietijzer is tussen 13:45 uur en 16:30 uur in het museum te bewonderen.

Verder is op beide feestdagen een liefdesverhaal in de vorm van muziektheater te zien. Het Bommen Berend Jeugdkoor speelt deze voorstelling onder leiding van Marcel den Os op de binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Toegang hiervoor is gratis, maar met een beperkt aantal te reserveren zitplaatsen.

Deel dit artikel: