“Laatste weken zomervakantie gaan ‘koel en regenachtig’ verlopen”

Het is bijna niet voor te stellen met de tropische temperaturen die momenteel behaald worden maar komende vrijdag wordt het ‘nog maar 20 graden’. Ook daarna gaat het weer uit een ander vaatje tappen.

“De komende dagen komt er een thermisch laag tot ontwikkeling boven Frankrijk”, vertelt weerman Roland van der Zwaag van noorderweer.nl. “Dankzij een zuidwestelijke hoogtestroming gaan wij dit ook meekrijgen wat donderdagavond en in de nacht naar vrijdag zal resulteren in een flinke plens water waarbij er zo’n tien tot twintig millimeter kan vallen. Dat is neerslag die ontzettend welkom is maar het neerslagtekort niet gaat verhelpen.”

Als er gekeken wordt naar de periode na vrijdag dan doet de temperatuur een flinke stap terug. “Vrijdag wordt het nog maar twintig graden. Wat we ook zien is dat lagedrukgebieden zich manifesteren tussen IJsland en Scandinavië, wat bij ons resulteert in zuidwestenwinden waarbij er geregeld storingen met buien overtrekken. Overigens zal er ook wel eens een droge dag tussen zitten. Daarnaast verwacht ik dat de komende tien tot vijftien dagen de temperatuur onder de normaal blijft.”

Significante verbetering en eventueel zomerse of tropische dagen zijn volgens Van der Zwaag vanaf eind augustus weer mogelijk.

Deel dit artikel: