Treinverkeer opgestart na aanrijding met dodelijke afloop

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een aanrijding met een trein op het station van Haren is een persoon om het leven gekomen. Vanwege het ongeluk was er urenlang geen treinverkeer mogelijk. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

“Rond 11.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een persoon op het station van Haren”, vertelt een politiewoordvoerder. “Ondanks de inzet van de hulpverleningsdiensten is de persoon hierbij om het leven gekomen.” Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is volgens de zegsman nog onbekend. “Hier doen we onderzoek naar en vanwege dit onderzoek is een gebied rondom het station afgezet.”

Vanwege het ongeluk was er geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen Europapark en Assen. De NS zette tussen Groningen en Assen bussen in. Rond 14.30 uur waren de beperkingen voorbij en kon het treinverkeer weer opgestart worden.

Volle treinen tussen Groningen en Leeuwarden
Vanwege de stremming kozen veel reizigers er voor om via Leeuwarden te reizen. Dit zorgde er voor dat het tussen Groningen en Leeuwarden erg druk was in de treinen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *