‘Daisy’ doet het weer en gaat terug naar Zweden

nieuws
Foto: WikiMedia Commons

De Dakota (DC-3) uit 1943 die op 13 juli met motorpech strandde op Groningen Airport Eelde is weer vliegklaar. Vandaag vertrekt het toestel naar zijn originele bestemming in Zweden.

Dat meldt UpInTheSky na bevestiging van een woordvoerder van het vliegveld. ‘Daisy’ vertrekt dinsdagmiddag rond 13.00 .  Op 13 juli jl. landde het toestel op Groningen Airport Eelde voor een tankbeurt. Na de korte pauze was er geen oliedruk in een van de motoren. Die motor is nu vervangen door een ander gereviseerd exemplaar.

Het toestel werd op 5 oktober 1943 aan de US Army Air Forces geleverd. Het was betrokken bij de landingen in Normandië (D-Day) op 6 juni 1944. Het toestel werd na de oorlog omgebouwd voor de burgerluchtvaart.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *