Brandweer Ten Boer teruggekeerd na grote heidebrand

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

De brandweer van Ten Boer heeft dinsdag urenlang geassisteerd bij een grote heidebrand op het Doldersummerveld bij Wateren in Drenthe. Inmiddels zijn de brandweerlieden weer terug op de kazerne.

Ten Boer werd rond 14.50 uur gealarmeerd om met een zogenaamd peloton uit te rukken naar Wateren. Bij grote branden heeft de brandweer de mogelijkheid om assistentie aan te vragen van een peloton dat altijd uit vier bluswagens en een dompelpomp bestaat, of een compagnie dat uit acht bluswagens en ondersteunende voertuigen bestaat. Behalve het korps van Ten Boer bestond het peloton uit de brandweerkorpsen Harkstede, Bedum en Hoogezand. Op het Doldersummerveld werden zij ingezet om te voorkomen dat het vuur verder kon oprukken richting campings en vakantieparken.

Rond 20.00 uur meldde de Veiligheidsregio Drenthe dat het vuur onder controle was. Bij de brand is zo’n 75 hectare aan natuur verloren gegaan. De brandweer zette uiteindelijk achttien bluswagens en verschillende waterwagens in om het vuur te bestrijden. Ook hielp een blushelikopter van de Koninklijke Luchtmacht met de bestrijding en schoten verschillende boeren uit de omgeving te hulp met giertanks gevuld met water. Een aantal brandweerkorpsen blijven ter plaatse om na te blussen. Dit gaat waarschijnlijk nog de hele nacht duren.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Deel dit artikel: