“Boumaschool kan hart van Oosterparkwijk worden”

wijken
Siebe Jan Boumaschool. Google streetview

De Siebe Jan Boumaschool is geschikt om het nieuwe hart van de Oosterparkwijk te worden. Dat blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek.

De locatie kan een brede ontmoetingsfunctie voor alle wijkbewoners worden. In het nieuwe wijkcentrum aan het Pioenpark kan ook de speeltuinvereniging SV Oosterpark een plek krijgen. De ruimtes zijn geschikt voor in ieder geval een wijkrestaurant, sport- en spelruimte, kantoor- en vergaderruimtes, ateliers en werkplaatsen.

Verder blijkt dat er in de Oosterparkwijk vanuit diverse accommodaties van alles wordt gedaan. Er zijn zo’n zeventig activiteiten waar veel mensen op af komen, maar ze zijn verspreid door de wijk. Het nieuwe wijkcentrum kan als verbindend element gaan fungeren. De totale investering bedraagt ruim 2,7 miljoen euro. Het gebouw wordt medio 2020 overgedragen aan de gemeente.