Voetbalkamp Groningen viert jubileum-editie

De jubileum-editie van het Voetbalkamp Groningen is een groot succes. 128 Kinderen werken zich deze week op Sportpark Esserberg in het zweet om te werken aan hun vaardigheden.

“Het is voor het 35ste jaar op rij dat we het voetbalkamp organiseren”, zegt Bas Eimers van de organisatie. “Ik denk dat we daarmee ook het oudste kamp in het land zijn. Maar dat moet ik nog eens een keertje uitzoeken.” Tijdens de week krijgen de kinderen in kleine groepjes les van ervaren instructeurs. “Hierdoor kunnen we de kinderen heel veel aandacht geven waardoor ze echt kunnen werken aan hun skills.”

Tropenrooster
Vanwege de warmte heeft de organisatie besloten om over te schakelen op een tropenrooster. “Aanvankelijk zouden we iedere dag rond 10.00 uur beginnen, maar met de warmte hebben we besloten om om 08.30 uur te starten. Dat komt ook omdat het kamp zich op kunstgrasvelden afspeelt en dat is extra warm. Eigenlijk is het gekkenwerk, maar met het tropenrooster zijn de kinderen in de middag vrij en kunnen ze bijvoorbeeld het water in.”

Volgeboekt
De kampweek duurt nog tot en met komende vrijdag. Ook in de laatste week van de zomervakantie vindt nog een kampweek plaats. Helaas voor enthousiastelingen is ook deze week inmiddels helemaal volgeboekt.

Deel dit artikel: