Van Aartsen: ‘Zorg voor verbinding Groningen-Amsterdam in 70 minuten’

nieuws
Jozias van Aartsen (Foto: Tong Tong Fair/Festival)

“Waarom zorgen we er dan niet voor dat je in maximaal 70 minuten van Groningen naar Amsterdam kunt reizen?” Deze aansporing deed uittredend burgemeester van Amsterdam Jozias van Aartsen donderdag in zijn afscheidsspeech.

“Ik permitteer mij nog één aansporing. Ik ben blij dat binnenkort eindelijk de Noord/Zuidlijn gaat rijden. Maar na de champagne en de schouderklopjes, moeten de shovels en graafmachines eigenlijk meteen weer aan de gang. (…) Waarom zorgen we er niet voor dat je in maximaal 70 minuten van Groningen naar Amsterdam kunt reizen. Of van Heerlen naar Haarlem? Méér mensen méér kansen bieden, dat is wat infrastructuur doet,” zo stelt Van Aartsen, die als waarnemend burgemeester van Amsterdam aantrad na het overlijden van Eberhard van der Laan. Hij draagt de ketting van de stad nu over aan Femke Halsema.

ProRail is al bezig met het faciliteren van een supersnelle treinverbinding tussen Groningen en de Randstad. Deze treinverbinding moet de reistijd naar Amsterdam gaan halveren.

Deel dit artikel: