Twintig nieuwe natuurgidsen ontvangen diploma

nieuws

IVN Groningen-Haren heeft twintig nieuwe natuurgidsen opgeleid. Anderhalf jaar geleden startten dertig deelnemers en twintig daarvan hebben nu het diploma natuurgids mogen ontvangen. De opleiding heeft ook tot uiteeenlopende bruikbare resultaten geleid.

Er is onder meer een speurtocht door het Sterrebos, een educatief programma over haaien, lesmateriaal over eetbare planten en een levend natuur ganzenbord ontwikkeld. Een groep studenten werkte een tocht langs de Hoornsedijk uit tot een expeditie, die iedereen kan downloaden en af kan leggen.

De IVN Natuurgidsenopleiding is er voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving. Gemiddeld starten verspreid over het land twaalf opleidingen per jaar. Wanneer er weer een opleiding in Groningen plaatsvindt is niet bekend.

 

Deel dit artikel: