FC Groningen wint in oefenduel van De Graafschap

Foto Andor Heij.

FC Groningen heeft dinsdagavond in Silvolde de oefenwedstrijd tegen De Graafschap met 3-1 gewonnen. De Graafschap promoveerde afgelopen seizoen naar de eredivisie.

FC Groningen kwam na negen minuten op voorsprong toen Michael Breij op aangeven van Jeffrey Chabot scoorde. Django Warmerdam maakte er na 32 minuten 2-0 van. Namens De Graafschap was oud-FC Groningen speler Stef Nijland twee keer gevaarlijk.

Na de pauze werd er veel gewisseld en kwam De Graafschap na 55 minuten terug via Jordi Thomassen. FC Groningen kreeg twee goede kansen om de voorsprong weer uit te bouwen. Na 86 minuten viel de 3-1 wel toen, na hands bij De Graafschap, Mateo Cassierra vanaf elf meter scoorde.

FC Groningen voor rust: Hoekstra,  Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Warmerdam, Reis, Jenssen, Drost, Doan, Van Weert en Breij

FC Groningen na rust: Hoekstra, Sopacua, Kramer, Ploem, Wouters; Postma, Van de Looi, Reis, Mendes Moreira, Cassierra en Antuna.