Armoedebeleid begint vruchten af te werpen

Het armoedebeleid van de gemeente begint langzaam maar zeker vruchten af te werpen. Dat zegt wethouder Mattias Gijsbertsen.

Zo steeg het gebruik van de stadjerspas voor minima de afgelopen drie jaar van vierduizend naar 13.500. Het aantal verstrekte tweedehands kinderfietsen voor de minima is zelfs vervijfvoudigd. Ook doen steeds meer kinderen die in armoede leven mee aan sportieve of culturele evenementen.

Dat komt onder meer doordat het makkelijker is geworden om een aanvraag in te dienen voor allerlei activiteiten en omdat er intensiever wordt samengewerkt door instanties. De gemeente weet de doelgroep ook steeds beter te vinden.

Ondanks de positieve tussenstand erkent de gemeente dat er nog veel moet gebeuren om de armoede verder terug te dringen en mensen te wijzen op de diverse regelingen die er zijn.

Deel dit artikel:

  1. Dat gaat de goeie kant op! Nog even en iedere inwoner van Groningen valt wel onder de een of andere regeling.
    Of bedoelen ze dat niet met armoedebeleid?

  2. Ik hoop dat deze groep zichzelf met behulp van de aantrekkende economie uit het moeras kan trekken door normaal betaald werk te vinden en niet meer afhankelijk zijn van dit soort regelingen.

  3. Het is maar wat je een succes noemt. Ik zou zeggen dat een ieder die in aanmerking komt voor een stadjerspas of elke andere regeling juist nog steeds in armoede leeft en helemaal niet is geholpen. Kortom de armoede is gegroeid.

    Maar hee: goed werk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *