Armoedebeleid begint vruchten af te werpen

Het armoedebeleid van de gemeente begint langzaam maar zeker vruchten af te werpen. Dat zegt wethouder Mattias Gijsbertsen.

Zo steeg het gebruik van de stadjerspas voor minima de afgelopen drie jaar van vierduizend naar 13.500. Het aantal verstrekte tweedehands kinderfietsen voor de minima is zelfs vervijfvoudigd. Ook doen steeds meer kinderen die in armoede leven mee aan sportieve of culturele evenementen.

Dat komt onder meer doordat het makkelijker is geworden om een aanvraag in te dienen voor allerlei activiteiten en omdat er intensiever wordt samengewerkt door instanties. De gemeente weet de doelgroep ook steeds beter te vinden.

Ondanks de positieve tussenstand erkent de gemeente dat er nog veel moet gebeuren om de armoede verder terug te dringen en mensen te wijzen op de diverse regelingen die er zijn.

Deel dit artikel: