Wilma Mansveld gaat 112groningenDag openen

nieuws
Foto: Erick Bakker

Wilma Mansveld gaat op zaterdag 16 juni de 112groningenDag openen. Mansveld is directeur van de Veiligheidsregio Groningen. Dat heeft organisator Martin Nuver zaterdagochtend bekendgemaakt.

“Twee jaar geleden hebben we voor het eerst deze dag georganiseerd”, vertelt Nuver. “Dat was zo’n groot succes en omdat we dit jaar vijftien jaar bestaan met onze calamiteitenwebsite, hebben we besloten opnieuw zo’n dag te houden. Daarbij is het natuurlijk super dat de directeur van de Veiligheidsregio de dag gaat openen.” De dag die gehouden wordt in Martiniplaza zal in het teken staan van spectaculaire demonstraties van diverse hulpdiensten en ook is er een informatiemarkt waarbij zo’n tachtig verschillende organisaties en instellingen zich presenteren. “Je kunt een kijkje nemen achter de schermen in de meldkamer, er is een duikdemonstratie, er zijn reddingshonden, ProRail is met haar incidentbestrijding aanwezig en nog veel meer.”

Nieuw op de tweede editie van het 112-feest is dat Defensie rijk vertegenwoordigd is. “Er komt inderdaad een groot plein waar verschillende Defensie-eenheden zich presenteren. Zo kun je klimmen in een klimwand, kun je vliegen in een Joint Strike Fighter en kun je op de brug staan van een marineschip om deze te besturen.”

De 112groningenDag begint zaterdag 16 juni om 10.00 uur. De officiële opening vindt plaats om 11.00 uur.