“Tijd voor een vrouw na ruim 400 jaar mannen”

nieuws
Foto: Nienke Lindeboom

Na ruim 400 jaar mannen is het tijd voor een vrouw in de top van de Rijksuniversiteit. Nu dat niet gelukt is met de collegevoorzitter maakt een groep vrouwen zich  sterk voor de eerste vrouwelijke rector magnificus, meldt de Universiteitskrant.

‘Wij als Sleutelvrouwen (een groep vrouwen die meer diversiteit in de top van de RUG wil) zijn verrast dat Jouke de Vries benoemd is tot bestuursvoorzitter. Gelet op het grote vrouwelijk potentieel voor deze positie blijkt met deze keuze opnieuw dat diversiteit niet vanzelf komt.

Nu dat helaas niet is gelukt met de collegevoorzitter, zou wat ons betreft zonder beding een daartoe gekwalificeerde vrouw onze nieuwe rector magnificus moet worden. Als Sleutelvrouwen zullen we ons daarom vanaf nu sterk maken voor de benoeming van de eerste vrouwelijke rector van de RUG, na ruim 400 jaar mannen.’

Deel dit artikel:

 1. Discriminatie.

  Wij selecteren niet op basis van huidskleur, geslacht of religie. Dat is volgens artikel 1 van het wetboek van strafrecht verboden.

  Een streven naar sociale gelijkheid doet daar niets aan af.

  Hef dit clubje dus maar weer op.

  1. Wordt nu ook niet op kwaliteit geselecteerd. Of je tot een middelmatig Fries vriendenclubje hoort, dat is de basis voor selectie.

   Dus als er op iets dan kwaliteit geselecteerd wordt, dan vind ik de normaal malle keuze op basis van geslacht, nu wel gerechtvaardigd.

   1. Jelmer Sterken, Ysbrand Poppema, Tjibbe “UWV” Joustra, Jouke de Vries.

    Wanneer wordt een aanname een feitelijke constatering?

 2. Na de excuusneger nu de excuusvrouw. Wat een geweldige tijden leven we in. I.p.v. dat je iemand waardeert om de positie die men bereikt heeft denk ik altijd bij een neger en de laatste jaren dus ook een vrouwpersoon och die zit daar alleen omdat het politiek correct moet. Niet omdat die persoon zich bewezen heeft geschikt te zijn voor de functie laat staan de beste is.

  Laatste voorbeeld is Halsema en Amsterdam. Het positieve is dat die stad toch al verneukt is en het tweede positieve is dat ze geen andere gemeente kan verneuken zolang ze daar maar blijft.

  Kortom wat ik er mee wil zeggen: positieve discriminatie werkt averechts op de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *