“Tijd voor een vrouw na ruim 400 jaar mannen”

nieuws
Foto: Nienke Lindeboom

Na ruim 400 jaar mannen is het tijd voor een vrouw in de top van de Rijksuniversiteit. Nu dat niet gelukt is met de collegevoorzitter maakt een groep vrouwen zich  sterk voor de eerste vrouwelijke rector magnificus, meldt de Universiteitskrant.

‘Wij als Sleutelvrouwen (een groep vrouwen die meer diversiteit in de top van de RUG wil) zijn verrast dat Jouke de Vries benoemd is tot bestuursvoorzitter. Gelet op het grote vrouwelijk potentieel voor deze positie blijkt met deze keuze opnieuw dat diversiteit niet vanzelf komt.

Nu dat helaas niet is gelukt met de collegevoorzitter, zou wat ons betreft zonder beding een daartoe gekwalificeerde vrouw onze nieuwe rector magnificus moet worden. Als Sleutelvrouwen zullen we ons daarom vanaf nu sterk maken voor de benoeming van de eerste vrouwelijke rector van de RUG, na ruim 400 jaar mannen.’

Deel dit artikel: