Speler GOES ‘naait’ Be Quick 1887 en geeft het ruiterlijk toe

sport
Foto: Andor Heij

GOES speler Erwin Franse geeft voor Omroep Zeeland ruiterlijk toe dat de 2-1 van zijn ploeg donderdagavond tegen Be Quick 1887 (2-2 eindstand) eigenlijk niet geldig was. Op TV beelden is te zien dat Franse tegen de hand van Be Quick doelman Robert Smit slaat, die daardoor de bal los laat. Vervolgens scoort Franse.

“Ik blok met mijn hand zijn hand of de bal en hij laat hem vallen. De scheidsrechter en grensrechter kijken denk ik dan al de andere kant op … een slimmigheidje”, aldus Franse. Voor de buitenwereld leek het een fout van Smit, maar dat was achteraf dus niet het geval.

De 2-2 viel uit een strafschop nadat Be Quick verdediger Twan Nieboer Franse vloerde. Franse zegt daarover dat hij het been van Nieboer bewust op zocht. “Ik zag dat hij de tackle ging inzetten en zette snel mijn linkervoet er voor. Ik maakte een soort schaar over de bal en daardoor tikte hij me aan. Dat ziet de scheids en dan een penalty”.

Zondag ontvangt Be Quick 1887 hoofdklasser GOES voor de returnwedstrijd. Bij winst blijft Be Quick in de derde divisie, bij verlies degraderen de Groningers naar de hoofdklasse.

Interview GOES speler Erwin Franse