Schaapskudde gaat Siberische berenklauw op Zernike te lijf

nieuws
Foto: Erick Bakker

De Siberische berenklauw op het Zerniketerrein heeft sinds deze week een natuurlijke vijand. De schapen van de stadskudde komen langs om de berenklauw uit te roeien. Schapen zijn dol op deze invasieve plant.

De Siberische berenklauw is een plant die van oorsprong in Nederland niet voor komt. De laatste jaren vormt de metershoge plant een steeds groter wordend probleem. Complete velden, houtwallen en slootkanten worden overwoekerd.

Om daar iets aan te doen wordt de stadskudde ingezet. Deze kudde schapen loopt in de zomermaanden de stad door om wegbermen, dijken en groenstroken kort te houden. Vanaf deze week gaan de schapen op Zernike aan het werk.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *