Oud-gedienden voeren D66 lijst aan, geen raadsleden uit Haren

nieuws
Wethouder van Groningen: Paul de Rook ( D66 ) Portefeuille: Verkeer & Vervoer Cultuur Grote Markt oostzijde & Groninger Forum Sport

Wethouder Paul de Rook en vier zittende raadsleden van D66 voeren de lijst aan voor de democraten bij de gemeenteraadsverkiezingen in november.

De Rook is lijsttrekker gevolgd door Wieke Paulusma, Tom Rustebiel, Berndt Benjamins en Koosje van Doesen. Jim Lo-A-Njoe is de eerste nieuwkomer. Hij is actief binnen het bestuur van D66. Sander Claassen uit Haren staat op plek zeven. Hij zat al tijdelijk in de Provinciale Staten. Fractievoorzitter Jetze Luhoff is niet herkiesbaar. Er staan geen raadsleden uit Haren op de D66 lijst. D66 Haren was tegenstander van de fusie met Groningen.

D66 is de grootste partij in de Groninger gemeenteraad met negen zetels. In Haren heeft D66 vijf zetels en is daar ook de grootste. In Ten Boer is D66 niet vertegenwoordigd. Deze drie gemeentes fuseren per 1 januari.

Deel dit artikel: